Hamlets død og Shakespeares teatralske stil

Hamlet døde af en ukendt årsag. Ifølge vores forståelse var det højst sandsynligt et knust hjerte, der førte til hans død. Mens Shakespeare brugte Hamlets død til at afslutte stykket med et stærkt budskab – slutningen er altid tragisk og hård.

Indledning: Shakespeares Hamlets tragedie, prins af Danmark fortæller os en historie om, hvordan tragedien kan ramme selv i det vigtigste øjeblik i nogens liv – deres død. Hvad den ikke fortæller os er, hvordan tragedie også kan findes i hverdagen.

Shakespeares brug af døden og det almindelige i Helsingør

Shakespeares brug af døden til at udforske det almindelige i Helsingør er en scene, der kan sammenlignes med scener i andre Shakespeare -skuespil som Hamlet og Macbeth.

Døden er et gennemgående motiv i Shakespeares værker. Han bruger det til at udforske temaer som dødelighed, identitet og forandring gennem sine karakterer. Eksempler på disse er Ophelia og kong Duncans død.

Shakespeare var interesseret i døden fra oldtiden, og henvisninger til døden blev fundet allerede i 400 f.Kr. i hans tidligste overlevende værk, The Two Gentlemen of Verona.

Betydningen af at handle for Shakespeare

Shakespeare anses for at være sin tids geni, og han skrev hundredvis af berømte skuespil. Han ser ud til at have været en afrundet person med kærlighed til teater, skrivning og skuespil.

På Shakespeares tid var skuespil et af de mest populære erhverv, man kunne udøve. Det blev højt anset i samfundet, og folk forventedes at udmærke sig i det. Shakespeare selv handlede mange gange på scenen, inden han blev dramatiker.

Shakespeares succes tillod ham at udgive mange af hans skuespil hurtigt, da de var populære hits, men han skrev også andre værker, som krævede meget mere tid for at producere, da de ikke var så kommercielt levedygtige. Shakespeare udgav disse værker under pseudonymer, fordi folk ikke ønskede at bruge så meget tid på at læse noget, der ikke ville være kommercielt vellykket eller kun havde et publikum begrænset af geografi.

“Alt det der glimter er ikke guld.” Shakespeare brugte metaforer i Hamlet til at formidle sine ideer.

Shakespeare brugte metaforer i Hamlet til at formidle sine ideer. For eksempel, når Hamlet spørger spilleren i”The Game”, om han ville dræbe en far, svarer spilleren med”Aye, på samme princip, at jeg dræbte en far en gang.”

Denne sætning er ofte forbundet med hævn og mord. Selvom Shakespeares hensigt ikke var at skabe en sådan forbindelse i sit publikums sind, viser det stadig, hvor kraftfuld Shakespeares forfatterskab er, fordi folk stadig forbinder disse to begreber i dag.